Vriendenbijeenkomst

zaterdag 09 november 2019  Oorlogsmuseum Overloon

Voor ons is natuurlijk het jubileum rond de Slag bij Overloon een hoogtepunt in een jaar waarin overigens sowieso al veel gebeurde in ons museum. Bij deze bevrijdingsoperatie wordt in het museum op bijzondere wijze stilgestaan, de woorden van de grondlegger Harrie van Daal indachtig, “Sta een ogenblik stil … “. Want misschien herinnert u zich nog het speciale avondprogramma van vorig jaar, Museum in het Donker. Het museum was toen tot een soort theater omgebouwd, waarin de ervaringen van de Amerikaan Vincent Speranza tijdens het Ardennenoffensief tot leven kwamen. Welnu, dit jaar zal Museum in het Donker in het teken staan van de Slag bij Overloon, gezien door de bril van verschillende mensen die hierbij direct betrokken waren. En we nodigen u héél graag uit om dit mee te komen maken.

Daartoe ontvangen we als bestuur van de Vrienden u graag op zaterdag 9 november vanaf 16.30 uur in het museum voor een ‘borrel & bite’, waarbij we u ook nog een interessante presentatie te bieden hebben. En aansluitend gaan we rond 18.00 uur de zaal in waarin we het speciale programma van Museum in het Donker gaan meemaken. Het programma duurt tot ca. 20.00 uur. Al met al belooft dit weer een bijzondere bijeenkomst te worden en als Vriend of Vriendin heeft u uiteraard gratis toegang tot dit programma.

We hopen u die zaterdag dus te mogen verwelkomen, richting het einde van de middag. En mocht u een introducé willen meenemen, dan kan dat ook. De kosten voor een introducé bedragen vijftien euro per persoon, waarbij wij u dan vragen om dit bedrag vóóraf op de rekening van Stichting Vrienden over te maken.

Graag vernemen we of u van onze uitnodiging gebruik maakt en of u daarbij ook een introducé wilt meenemen. Dat kan per email, bijvoorbeeld door deze mail te beantwoorden. Het spreekt voor zich dat we uw aanwezigheid zéér op prijs zouden stellen.

Daarom alvast hartelijk dank voor uw reactie en graag tot 9 november in het museum!