Vriendendag 2018

zaterdag 17 november 2018  Oorlogsmuseum, Overloon  17:00 uur

Geachte Vriend, Vriendin,
Hoewel het misschien wat rustig is geweest vanaf het Vrienden-front in de laatste maanden hebben we in die periode bepaald niet stilgezeten. Er is veel gaande en daarover willen we u graag inlichten.

In eerste aanleg was het onze idee om de Vriendendag, in een lange traditie, weer te plaatsvinden volgens de oude formule. In vorm van een lezing in het museum met aansluitend een lunch. Maar omdat er in het museum bijzondere najaarsplannen worden gesmeed leek het ons een origineler idee om daarbij aan te sluiten en de traditionele Vriendendag dit jaar te verruilen voor een andere opzet. Want het museum gaat dit najaar een aantal avonden ‘s avonds open, onder de hele Hollandse naam

“Museum – in – het – donker”
Op zaterdag 17 november bent u van harte welkom om 17.00 uur in het museumcafé. En in plaats van dat we, zoals voorheen, afsluiten met een lunch, beginnen we dan met een vroeg diner.

Vanaf 19.00 uur gaat dan de grote hal van het museum open en laten we ons verrassen. Want u kunt zich voorstellen dat die er bij avond anders uitziet dan overdag, welk effect nog wordt vergroot door het gebruik van theaterspots in plaats van de normale verlichting. Door moderne theatertechniek enerzijds maar vooral ook een bijzonder verhaal van een Amerikaanse parachutist anderzijds zal het museum die avond op een hele andere manier tot leven komen.

Graag maken we u daarvan deelgenoot (en dis-genoot). Als Stichting Vrienden ontvangen we u dus graag op 17 november voor het diner en het speciale programma, en praten we u die avond ook verder bij over de recente ontwikkelingen.

Als vriend heeft u gratis toegang tot deze avond mits u zich tijdig heeft aangemeld. Ook het diner is voor u zonder kosten.

Graag verzoeken wij u om uiterlijk maandag 5 november aan ons kenbaar te maken of u van deze uitnodiging gebruik wenst te maken. Dat kan door bijgaand formulier per post terug te sturen naar het museum, of per email naar vrienden@oorlogsmuseum.nl.

Namens het bestuur van de Vrienden en namens het museum hopen we u hiermee naar wens te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,

Pieter Eland, secretaris van de stichting Vrienden
Erik van den Dungen, directeur van het museum