Ambassadeurs van de Vrijheid! 2017

Is onze vrijheid wel zo vanzelfsprekend?

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. Het vfonds is nationaal hoofdsponsor van de bevrijdingsfestivals.

De Jeugd van Tegenwoordig is Ambassadeur van de Vrijheid 2017

De Jeugd van Tegenwoordig onderzocht hoe vrij je in Nederland bent als je niks hebt of alleen maar materie nastreeft.

Verhalen van nabestaanden

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft 3FM DJ Frank van der Lende gevraagd op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer te vertellen. Op zijn tour vraagt Frank ook aandacht voor 3FM Talents die optreden op diverse Bevrijdingsfestivals.

Frank bezoekt de festivals met de helikopter van het Defensie Helikopter Commando.

Vluchteling uit Kroatië

De Staat is Ambassadeur van de Vrijheid 2017

De Staat bezocht Vinkovci, een stad in het oosten van Kroatië, waar de gitarist van de band Vedran Mirčetić is geboren. Op zijn 12e kwam hij met zijn familie naar Nederland om de oorlog te ontvluchten.

 

Deze inhoud is enkel voorbehouden aan vrienden, deelnemers van de Stichting Vrienden van het Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon.

Log in als u over inloggegevens beschikt. Als u vriend bent maar nog niet over inloggegevens beschikt kunt u die verkrijgen door u hieronder te registreren.

Inloggen bestaande gebruikers