Websitehostingbedrijf Versio doet aangifte van Turkse Hack

Websitehosting

Onze website is ondergebracht bij Versio, een webhostingbedrijf uit Leeuwarden.

Gehackt

Cybercriminelen kaapten op 13 maart 2017 de websites van ongeveer 1.500 Nederlandse Versio-klanten en voorzagen die van een afbeelding met daarop de Turkse vlag en een politiek getinte boodschap. De hackers wisten op de servers van het hostingbedrijf binnen te komen via websites die door de website eigenaren lange tijd niet waren geüpdatet.

Ondanks dat de website van de stichting vrienden van het Oorlogsmuseum Overloon wel up-to-date is ontstond er door het feit dat er andere websites op de servers van Versio niet up-to-date waren als het ware een achterdeur via welke de hackers ook de homepagina van onze website konden wijzigen. Omdat deze situatie snel werd gedetecteerd was dit gelukkig maar van korte duur. Versio heeft snel een back-up van onze originele homepage teruggezet.

Het bedrijf Versio heeft van deze hack vandaag, 21 maart 2017, aangifte gedaan bij de politie.

Een hack voorkomen is beter dan er een genezen

Volgens de directeur Reshad Bashir, van het hostingbedrijf, waren de getroffen websites een korte tijd onbereikbaar. De hackers zijn er niet in geslaagd blijvende schade aan te richten. ‘Dit was geen hightech-hack. Meer dan het wijzigen van de homepagina’s hebben de hackers niet gedaan. Zij hebben geen wachtwoorden of andere gevoelige data kunnen stelen’, zegt de directeur van Versio geruststellend.
Hack preventieZoals u in het persbericht van Versio kunt lezen hebben zij de beveiliging van hun servers zodanig aangepast dat de websites beter zijn beveiligd tegen aanvallen door cybercriminelen. Hiermee wordt de achterdeur gesloten.

Toch is het verstandig om regelmatig uw wachtwoord te wijzigen.

Als het aantal te onthouden betrouwbare wachtwoorden u mogelijk teveel wordt kunt u gebruik maken van een wachtwoordmanager. Om u te helpen een keuze te kunnen maken zet ik hier een paar links naar organisaties die het consumentenbelang willen dienen.

Deze inhoud is enkel voorbehouden aan vrienden, deelnemers van de Stichting Vrienden van het Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon.

Log in als u over inloggegevens beschikt. Als u vriend bent maar nog niet over inloggegevens beschikt kunt u die verkrijgen door u hieronder te registreren.

Inloggen bestaande gebruikers