Wie zijn wij

"Wij" zijn een groep particulieren die het museum een warm hart toedragen. Jong en oud, man en vrouw, uit de buurt en van ver weg, kortom, we verschillen in allerlei opzichten maar in één ding vinden we elkaar: Oorlogsmuseum Overloon. En dat willen we graag vooruit helpen!

Als Vrienden helpen we met geld en advies. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat de boodschap gehoord moet worden: oorlog hoort in een museum. Het is nu 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog achter ons ligt. En het is misschien wel méér dan ooit tevoren nodig om ook onze kinderen en kleinkinderen te vertellen over wat er toen gebeurd is. Daarvoor dient het museum - en wij ondersteunen het daarbij!

Onze stichting is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat heeft als voordeel dat schenkingen onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. Dus zowel goed voor het museum als voor donateurs. Kijk op deze pagina om te zien hoe je fiscaal vriendelijk zou kunnen schenken.

En bij interesse om Vriend of Vriendin te worden klik je hier.