Wereldprimeur Fietsbrug

WERELDPRIMEUR FIETSBRUG DOOR OORLOGSMUSEUM OVERLOON!

Oorlogsmuseum Overloon is sinds vorig jaar september open voor fietsers! Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.

Deze permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van de fietsroute 'Aan de andere kant' die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt.

Tijdens de openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van 90 meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie, die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. Want oorlog hoort in een museum!

FIETSBRUG FOTOBANNERS
De Stichting Vrienden van Oorlogsmuseum Overloon heeft ook haar steentje bijgedragen aan deze fietsbrug. Er is een bijdrage gedaan door de stichting vrienden voor de prachtige banners die aan de rechterkant van de brug hangen op de foto's zijn deze te zien.