Wat betekent vriend zijn?

Vriend of Ambassadeur van het museum zijn betekent héél véél voor het museum, maar ook voor jou als Vriend of Ambassadeur.

De Vrienden en Ambassadeurs van Oorlogsmuseum Overloon zijn een groep particulieren die het museum een warm hart toedragen. Jong en oud, man en vrouw, uit de buurt en van ver weg, kortom, we verschillen in allerlei opzichten maar in één ding vinden we elkaar: Oorlogsmuseum Overloon. En dat willen we graag vooruit helpen!

Als vriend en ambassadeur helpen we het museum met financiële bijdragen en Oorlogsmuseum Overloon met trots naar buiten toe uitdragen. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat de boodschap gehoord moet worden: Oorlog hoort in een museum. Het is bijna 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog achter ons ligt. En het is misschien wel méér dan ooit tevoren nodig om ook onze kinderen en kleinkinderen te vertellen over wat er toen gebeurd is. Daarvoor dient het museum – en de Vrienden en Ambassadeurs ondersteunen het daarbij!

Onze stichting is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat heeft als voordeel dat schenkingen onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. Dus zowel goed voor het museum als voor donateurs. 

Wil je Vriend of Ambassadeur worden? Klik hier om je aan te melden.